🥬Zdrowy Ferment: Warsztaty Kombuchy i Kiszonek 

Zapraszamy na wyjątkowe warsztaty kulinarne, podczas których odkryjesz fascynujący świat fermentacji! Pod okiem doświadczonego pasjonata nauczysz się, jak w prosty sposób wprowadzić do swojej kuchni zdrowe i pyszne kiszonki oraz kombuchę.

zapisuję się
Zdrowy Ferment Warsztaty Kombuchy

Kiedy i gdzie?

Data:

11:00 – 15:00
22 marca 2025
(sobota)

Miejsce:

Bright Space
ul. V Poprzeczna 4B, Warszawa Anin

Inwestycja:

185 zł od osoby
Liczba miejsc ograniczona do 10 osób

Co zyskujesz?

Nasza sesja będzie interaktywnym doświadczeniem, gdzie:

  • Praktyczne umiejętności przygotowywania domowych kiszonek i kombuchy
  • Wiedzę o korzyściach zdrowotnych fermentacji
  • Przepisy na kiszonki dostosowane do każdej kuchni
  • Własnoręcznie wykonane produkty do zabrania do domu
  • Degustację prawidłowo sfermentowanych wersji wszystkich przygotowywanych kiszonek
  • Świetną atmosferę i dużo kulinarnych inspiracji

Prowadzący:

Andrzej Kurkowski – pasjonat zdrowego jedzenia, który od ponad 5 lat z powodzeniem zgłębia tajniki fermentacji. Jego doświadczenie i entuzjazm sprawiają, że proces tworzenia kiszonek i kombuchy staje się przystępny i fascynujący dla każdego.

Program warsztatów:

Przygotujemy aż 7 różnych fermentacji:

  • Kombucha truskawkowa
  • Kombucha imbirowa
  • Kiszona rzodkiewka z liśćmi w maślance imbirowej
  • Kiszona dynia w herbacie z dodatkiem chili i bazylii
  • Kiszona kukurydza w solance z dodatkiem chrzanu, czosnku i kopru
  • Marchew w kleiku ryżowym z czosnkiem i imbirem
  • Kapusta czerwona z daktylami, orzechami nerkowca i słonecznikiem

Wszystkie niezbędne produkty i naczynia zapewniamy na miejscu. Zabierz ze sobą dobry humor i chęć eksperymentowania!